MUTFAGINIZI RENKLENDIRIN

Mutfak duvarinizi biraz hareketlendirmek isterseniz TEPE HOME'da cok guzel aksesuarlar var. Ben bunlari tercih ettim. Degisik ebatlar ve sekillerde (kare, dikdortgen vs.) olanlar da mevcut. 

4 yorum:

Adsız dedi ki...

çok güzel.Soru=Bir şey sorum olacak.her konsepte derken sizde ne çok tabak peçete masa örtüsü var böyle.Normalde evlerde bir günlük bir misafirlik takımla rolur ve daha fazlası alınıp durulmaz.Devamlı yeni takımlar masa örtülerimi alıyorsunuz seçil hanım?
bende misal çok isterim kırmızı siyah konseptli bir masa takımı kahvaltılık fakat bir kahvaltılığım varken bir daha yenisini almak israf olur.Bizimkiler klasik usul alınmış anlaycağınız.

Soru=dertsiz örtülerim çok ama misal.annem her renginden alıp koymuş,birindende peçeteler diktirmiş.fakat sizin örtüler keten mi çok fevkalde şık duruyorlar.hangi kumaşlar?dikiş bilirim azçok,alır dikerim bende.Kumaşı ne?
yağ salça yemek lekesi tutmuyorlarmı ayrıca?

Soru=siz dekaratör yada mimar mısınız seçil hanım,kaçırmış olabilirimde(:

Soru=çatal kaşık takımlarınızda çok orjinal,genelde karaca,en iysi ise jumbo olur klasik evlerde.Ben bir jumboya bile sahip değilim misal,çekmeceli bir takım alınmış evlenince kullanayım diye,sevmiyorum babaanne işi diye.

soru=herşeyiniz hazır alınmış ünlü ve kaliteki pahalı magzalardan.Elinden iş gelenler için evlerde kendimizn yapacağı şeyler olmazmı,bilgi,teknik verebilirmisiniz?

soru=ev kendinizin olmalıki bu derece masraf ettiniz.biz heralde taşınırız şimdi tutulan evimizden kira ve oğlu askerden gelince evlendirecek evsahibimiz.oyüzden istesemde gönlümce döşeymiyeceğim maalesef

soru=bunları almak çok masraflımı seçil hanım.yani ben deseki klasik eşya veya tabak çanak istemiyorum bu mağazalardan alalım çok kızdırmış olurmuyum karşı tarafı.çok pahalı ürünlermi diğerlerine kıyasla?ne dersiniz?

soru=bana hep bir kere alınacak bir daha zırt pırt değiştirilmeyecek,kazak değilki beğenmedim atayım seneye yenisini alayım diyorlar.hep kendi geçmişteki bilgileriyle yaşlı işi seçmeye çalışıyorlar.ben onları buralara götüreyim en iyisi.bu mağazalarda feci güzel ürünler var ama el yakarmıki?

soru=mor,yeşil,pembe konsepli takımlarınız var,evde bunları koyacak yeriniz varmı,sıkıldığınızda yeni bir takım alırken bunlar duruyormu birisinemi veriyorsunuz acaba?

seçil hanım çok soru sordum özür dilerm bunun içinde ama sizi takip ettim tüm sayfanızı yazılarınızı.bir kere alınacaksa tam sizin gibi bilene sorayım istedimde.umarım sorularımla sizi sıkmadım ve cevap alırım(:
cevap alırsam ayrıntılı,daha aklıma gelenleri size sorarım,çevremde sizin gibi zevkli kimseler yok ne yazıki:=(
sevgiler diliyorm

Hale

Secil dedi ki...

Sevgili Hale,
Oncelikle mimar degilim ama kendimi bildim bileli ic dekorasyonla yakindan ilgiliyim. Suanda da bu konuda danismanlik yapiyorum.Isteyen arkadaslara alisverislerinde yardimci olarak guzel,zevkli ve kullanisli objeler almalarini sagliyorum.
Cocuklugumdan beri annemden aldigim ilhamla , duzenle, beceriyle ,titizlikle buyudum . Sonrasinda da guzel bir blogla sahip oldugum zevklerimi,becerilerimi sizlerle paylasmaya basladim.

Sorulariniza gelirsek;
Oncelikle mutfak alisverisiniz icin size Pasabahce'yi tavsiye ederim. Cok zevkli, modern yemek takimlarina rastlamaniz mumkun.Ama fiyatlari pahali bana uymaz diyorsaniz ozaman da ikea'yi tavsiye ederim. Beyaz yemek takimlarini cok begeniyorum.Ayrica pembe cicek desenli tabaklari da var. Mesela ikisini cok guzel kombinleyebilirsiniz. Catal-bicak takiminizi da Ikea'dan alabilirsiniz.
(Fiyat olarak daha avantajli) Ama misafir icin daha agir bir model secmek isterseniz ozaman da Jumbo ya da Habitat'ta daha kaliteli modellere rastlamaniz mumkun.

Devamli yeni takimlar alip almadigimi sormusunuz.Tabiiki bir restorant sahibi olmadigim icin surekli yemek takimi alisverisi yapmiyorum. Sadece elimdeki yemek takimina minik cok pahali olmayan servisler' objeler ekleyerek sanki yeni bir takimmis gibi kullanmaktan yanayim. Onemli olan bu mahareti karsi tarafa hissettirmek. Yani zevkli secimler yaparak elinizdeki urunlerle kombinlerseniz sanki yeni bir takimmis gibi duracaklardir. Desenli takiminiz varsa duzlerle duz takiminiz varsa desenlilerle tamamlayin.

Klasik kahvalti takiminiz oldugundan bahsetmissiniz.Yenisini almak yerine bu takimi da kombinleyen ornegin renkli seramikten bir recellik ya da ballik veya zeytinlik alarak klasikligi modernlestirebilirsiniz. Mesela Mudo'nun Mecidiyekoy'de outlet magazasi var. Oradan bu tarz alisverisler yapabilirsiniz. Uygun fiyatli ve guzel gorunumlu urunlere rastlamaniz mumkun.Ya da semt pazarlarinda da dekoratif objelere rastlamaniz mumkun. Veya Porland'da da uygun fiyata kahvaltiliklar bulabilirsiniz.

Ortulerimi sormusunuz. Blogumda da belirttigim gibi keten ortuler kullaniyorum. Keten kullanilmasi zor bir malzeme ama durusuyla masama agir bir goruntu verdigi icin tercih ediyorum. Tabiiki yemek dokuluyor. Hemen leke cikartici spreylerden kullaniyorum ve aninda yikiyorum. Lekelerden kurtuluyorum.

Keske sizin gibi el becerim olsa da dikebilsem. Bence kesinlikle dikilebilir. Kumascilara gidip masa ortusu yapmak icin keten kumas istiyorum derseniz size yardimci olacaklardir. Renk secimi yaparken yemek takiminizin rengine uygun olmasina dikkat edin. Ben beyaz masa ortusu sevdigim icin beyaz kullanmayi tercih ediyorum. Isterseniz Pasabahce'den de hazirini alabilirsiniz. Masanizin olcusune gore her ebati bulmaniz mumkun.
Size alinan dertsiz ortulerinizi de gunluk kullanabilirsiniz. Adi ustunde dert yok :) lekelense de dert degil. O yuzden onlari da mutlaka kullanin.
Yemek takimi icin Pasabahce ve Ikea haricinde Tepehome, Bernardo,Porland'a da bakmanizi tavsiye edrim. Bu aralar surekli yapilan kampanyalardan dolayi guzel indirimleri ve firsatlari yakalamaniz mumkun. Buyuklerle beraber bu magazalari gezdiginizde ortak bir karara varacaginizdan eminim. Hem fiyat hem de modeller sizleri mutlu edecektir.

Umarim sorulariniza verdigim cevaplar sizi mutlu etmistir.

Gorusmek uzere
Sevgiler
Secil

Adsız dedi ki...

çok teşekkür edrrim sevgili seçil hanım.annemle baktık bu sayfalarınıza.dedim bir kere alınsın tam olsun kayınannemin seçimlerini istemiyorum.Bakarız dedi.Şimdi çıkıp ketenler alacağız eminönünden dikeceğim,kendim peçetelik yapacağım takılması için onlara.birşeylerle başlamalıyım.Takımlarım klasik olabilir ama renklendirmesi benim elimde bana bunu öğrettiniz artık karamsar değlim eskisi kadar tşk tekrar tekrar

çok teşekkür ederim.

Sadece kira evimi dilediğim ve sizin gibi dekore,badana boya,dolap vb yaptırma şansım yok şimdilik:(((Hale

Secil dedi ki...

Sevgili Hale,
Size kolay gelsin umarim istediginiz gibi birseyler bulursunuz.

Sevgiler
secil