FARKLI BİR SALON

Akşamları evimize geldiğimizde sakin, huzurlu bir ortamda oturup, sevdiklerimizle zaman geçirmek hepimizin hoşuna gider. Sade, duru bir salon yoğun geçen günün sonunda bizi rahatlatacaktır.

Öncelikle duvar renginden başlayalım. Beyaz seçmenizi tavsiye ederim.

Koltuk seçiminde ise rahat, kullanışlı olmasına dikkat edin. İKEA'da üçlü beyaz bir koltuk var. Büyük minderli, geniş bir model. Fiyatı da piyasadakilere göre daha uygun. Hatta aynı modeli BEYMEN HOME da yapmış. Daha sonra üçlü beyaz koltuk yanına iki adet büyük çiçek desenli tekli koltuklar yerleştirin.

Kumaş seçimini PERSAN'dan yapabilirsiniz.Kumaşınızı seçerken zeminin açık renk olmasına dikkat edin.Açık renk zeminde mor,pembe tonlarında büyük çiçekleri olsun.

Halı olarak mor kendinden desenli bir model seçin.(DARBAZ)

Orta sehpasını oval, parlak lake masa şeklinde seçin.(KOLEKSİYON,İKEA)

TV ünitesini mor lake malzemeden yaptırmanızı tavsiye ederim. İnce uzun bir tv sehpası yaptırın. Çekmeceli ve gizli bölmeli olsun ki hem cdleri hem de dvdnizi koyun. Hiçbir detay dışardan gözükmesin. Çekmecelerin kulpları olmasın çünkü gözünüzü yoracak detaylara izin vermeyin.

TV 'nizi bu uzun sehpanın sağ tarafına yerleştirin.(salonunuzun şekline göre tv'nin yerini değiştirebilirsiniz.)

Aksesuarları gümüş görüntülü seçin.(MUDO CONCEPT,MİKASA) Orta sehpaya gümüş bir tepsi yerleştirin. İçerisine orta boy şık içki şişeleri koyun. Sehpanın diğer tarafına renkli kristal filler koyun.(BEYMEN HOME)

Üçlü beyaz koltuğun arkasındaki duvarı minik, gümüş renkli aynalarla süsleyin.

Yemek masanızı beya ve dikdörtgen şeklinde seçmenizi tavisye ederim. Böylece hem kullanışlı, hemde estetik bir görüntü verecektir. Masanın iki tarafına banklar koyun. Bu bankların minderini ise tekli koltuklara seçtiğiniz kumaşlardan yaptırın. Masanın iki başına da SAWAYA & MORONİ'den Eloiiise model koltuk (mor) yerleştirin. (Aşağıda size örnek olması için beyaz olanını koydum.)


Yemek masanızı süslemek için şeffaf büyük bir vazoya pembe büyük yapma lilyumlar koyun. Perde seçiminde ise organze mor tüller seçebilirsiniz. Hem şık hem de romantik bir görüntü sergileyecektir.


4 yorum:

gulbahcesi dedi ki...

öneeriler gerçekten harika,zevkle takip ediyorum:) bir sorum olacak size,evimde anneannemden kalma antika berjerleri kullanmak istiyoruma ama çok klasik bir dekorasyon da yapmak istemiyorum.Modern bir dekorasyonla nasıl uyumlaştırabilirim. Bu arada yeni evleneceğim için tüm eşyaları yeni alacağım,nasıl bir yol izlememi önerirsiniz oturma takımı ve yemek odası için?

Secil dedi ki...

gulbahcesi,
Bana koltuklarin fotografini gonderirseniz size daha faydali olabilirim.Ayrica yeni evleneceginizi ve dekorasyon konusunda nasil bir yol izleyeceginizi sormusunuz.Bana tarzinizi, begenilerinizi anlatirsaniz size guzel bir tablo cizebilirim:)

gulbahcesi dedi ki...

çok teşekkür ederim,beni çok mutlu edersiniz:) en kısa sürede size fotoğraflarını gönderceğim. Size mail yolu ile ulaşabilirim değil mi?

Secil dedi ki...

gulbahcesi,
Bana begonvil2007@gamail.com dan ulasabilirsiniz.